Om Recito Förlag · Våra medarbetare · Kontakt
Att tjäna ihop pengar till klasskassan ska vara roligt och vad kan väl vara roligare att sälja än en produkt som man själv varit med och skapat? Här ger vi exempel på olika upplagor och konfigurationer ni kan välja och vilken vinsten till klasskassan blir.
Vi kan hjälpa er att ge ut boken i vilken storlek och konfiguration (antal sidor, färg eller gråskala och så vidare) som helst. Exemplen här har korrekta priser för de konfigurationer som uppges och om ni vill använda någon annan konfiguration så ser vi till att ni - innan ni drar igång processen - vet exakt hur mycket ni tjänar, vad det rekommenderade försäljningspriset är och hur mycket ni till slut måste betala in till oss på förlaget. Kontakta oss i Bookie om ni har frågor eller vill ha en prisuppgift.
Exempel 1

I det här prisexemplet har klassen skrivit en bok på cirka 200 sidor i pocketformatet (125 x 200 mm) och bestämt sig för en upplaga på 500 exemplar. Boken har gråskala i inlagan, vilket lämpar sig väl för text men också bilder i gråskala (kallas ofta "svart-vitt").

Sidor Exemplar Pris Summa Till förlaget Er vinst
200 s 500 ex 100 kr/st 50 000 kr 25 000 kr 25 000 kr

Det rekommenderade priset på boken när klassen säljer den är 100 kr per exemplar, vilket ger en summa på 50 000 kr. Av detta betalar klassen in 25 000 kr till Recito Förlag och det återstående beloppet till klasskassan är 25 000 kr.

Vem bestämmer försäljningspriset?
Vi ger er ett rekommenderat försäljningspris som vi tycker är ett bra pris som gör att ni så enkelt som möjligt ska kunna sälja slut upplagan. Om ni vill så finns det inget som hindrar att ni säljer boken till ett högre pris, det belopp ni skall betala in till oss på förlaget är ändå detsamma.
Intresserade?
I vårt system Bookie kan ni ställa frågor, skicka oss uppgifter och ladda upp manus för bästa service.
Nyhetsbrev
E-post:
Mer av Recito Förlag
 
© Recito Förlag AB · Kontakt